Zapraszamy do naszej Jadłodajni na przepyszne śniadania, obiady i kolacje

Dania serwujemy do stolika. Na śniadania podajemy: sery twarogowe, sery żółte, wędliny, pasztety, surowe warzywa sezonowe, pasty rybne, pasty z jaj, jaja sadzone, jajecznice, parówki, kiełbaski zapiekane z cebulką, płatki śniadaniowe, musli, mleko ciepłe i zimne, kawa, herbata, kakao, tosty, dżemy, miód a wszystko to w zestawach lub posiłkach abonamentowych. Obiady to zazwyczaj tradycyjne polskie dania o domowym charakterze.

Dania obiadowe serwowane w naszej Jadłodajni w okresie letnim:

  • Zupa dnia
  • Flaki wołowe z pieczywem
  • Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką
  • Racuchy z owocami i cukrem pudrem
  • Bryzol schabowy saute z pieczarkami, ziemniakami i surówką
  • Pierś drobiowa grillowana z ziemniakami i surówką
  • Kopytka z podsmażaną cebulką
  • Kotlet mielony z ziemniakami, buraczki
  • Placki ziemniaczane ze śmietaną
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z owocami lub z serem na słodko polewane śmietaną lub masłem
  • Dorsz z ziemniakami i surówką
  • Filet z flądry z ziemniakami i surówką
  • Spaghetti z łososiem
  • Penne broccoli
  • Zupa gulaszowa z Żołądków drobiowych
  • Zapiekanka chłopska
  • Zapiekanka wiejska (wegetariańska)
  • Kotlet de volaille z ziemniakami i surówką
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z jajkiem i tuńczykiem
  • Jajko sadzone z ziemniakami i mizerią
  • Kotlet po parysku z ziemniakami i surówką
  • Gulasz z kluskami śląskimi i surówką
  • Placki ziemniaczane z gulaszem
  • Barszczyk czerwony
  • Frytki (również zamiast ziemniaków przy daniach obiadowych)
  • Zestawy obiadowe dla dzieci