Zapraszamy do naszej Jadłodajni na przepyszne śniadania, obiady i kolacje
Dania serwujemy do stolika. Na śniadania podajemy: sery twarogowe, sery żółte, wędliny, pasztety, surowe warzywa sezonowe, pasty rybne, pasty z jaj, jaja sadzone, jajecznice, parówki, kiełbaski zapiekane z cebulką, płatki śniadaniowe, musli, mleko ciepłe i zimne, kawa, herbata, kakao, tosty, dżemy, miód a wszystko to w zestawach lub posiłkach abonamentowych. Obiady to zazwyczaj tradycyjne polskie dania o domowym charakterze.
Dania obiadowe serwowane w naszej Jadłodajni w okresie letnim:
- Zupa dnia
- Flaki wołowe z pieczywem
- Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką
- Racuchy z owocami i cukrem pudrem
- Bryzol schabowy saute z pieczarkami, ziemniakami i surówką
- Pierś drobiowa grillowana z ziemniakami i surówką
- Kopytka z podsmażaną cebulką
- Kotlet mielony z ziemniakami, buraczki
- Placki ziemniaczane ze śmietaną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie
- Pierogi z owocami lub z serem na słodko polewane śmietaną lub masłem
- Dorsz z ziemniakami i surówką
- Filet z flądry z ziemniakami i surówką
- Spaghetti z łososiem
- Penne broccoli
- Zupa gulaszowa z Żołądków drobiowych
- Zapiekanka chłopska
- Zapiekanka wiejska (wegetariańska)
- Kotlet de volaille z ziemniakami i surówką
- Sałatka grecka
- Sałatka z jajkiem i tuńczykiem
- Jajko sadzone z ziemniakami i mizerią
- Kotlet po parysku z ziemniakami i surówką
- Gulasz z kluskami śląskimi i surówką
- Placki ziemniaczane z gulaszem
- Barszczyk czerwony
- Frytki (również zamiast ziemniaków przy daniach obiadowych)
- Zestawy obiadowe dla dzieci